New Dance Young Talent Programma

New Dance Young Talent Programma

Speciaal voor al het aanstormend talent

In de danswereld is het van groot belang dat talent zich op jonge leeftijd ontwikkelt en dat het fysiek van de dansers tussen 8 en 18 jaar gevormd wordt. Dansgezelschappen willen hun startende professionele dansers het liefst tussen 18-20 jaar hebben. Tevens moeten dansers op steeds jongere leeftijd  technische topniveau hebben en vooral ook veelzijdig zijn. Klassieke dansers moeten ook modern geschoold zijn; Hiphoppers moeten ook Modern kunnen dansen; Moderne dansers moeten een ijzersterke klassieke techniek hebben en moeten tegelijk acrobatisch zijn, etc. Binnen het New Dance Center heeft men veel kennis en ervaring om jong talent zo vroeg mogelijk te herkennen, wat de vereisten zijn om hen te laten ontwikkelen en door te laten doorstromen naar het hoogste niveau in Nederland.

Speciaal om deze reden hebben wij van het New Dance Center een Programma ontwikkeld voor kinderen tussen de 8-12 jaar: het New Dance Young Talent Programma

Het New Dance Young Talent Programma heeft voor het eerst haar vleugels open geslagen in het seizoen 2016-2017. Het is een intensief dansprogramma speciaal ontwikkeld voor aanstormend talent van 8 tot 11 jaar, zodat ze vervolgens door kunnen stromen naar het brede dansveld.  In het programma is naast het ontwikkelen van techniek, ook het ontwikkelen van creativiteit een centraal begrip.

Het programma is een groeimodel dat met samenwerkingspartners wordt doorontwikkeld, uitgevoerd en gemonitord. Vele voorbereidingen en onderzoeken zijn al lange tijd bezig met o.a. Ulrich van Werkhoven, psycholoog en docent aan Psychologie opleiding te Leiden, Joan van der Mast, artistiek leidster van het New Dance Centre en Karin Lambrechtse, voedingsdeskundige en ex-danseres bij Introdans.

 

Foto Young Talent

Jong talent wordt gescout op:

  • Technisch niveau, skills en vaardigheden
  • Fysieke potentie en motorische aanleg
  • Creativiteit en artisticiteit
  • Gedrevenheid, leergierigheid en leermogelijkheden