New Dance Center

Als je van dans, body & mind houdt…

Hoe het begon

In 1988 verhuisde Joan van der Mast naar Den Haag en vroeg de toenmalig directeur van FlexPoint (in die tijd de grootste balletschool van hoge kwaliteit aan het Vondelplein) haar om moderne danslessen in Den Haag te komen geven. In 1995 besloot Joan (nadat deze school failliet ging) zelfstandig door te gaan en richtte zijn Ex Nunc : Ex Nunc, Centrum voor Moderne Dans Den Haag op. Inmiddels is Ex Nunc : Ex Nunc een begrip in het Haagse geworden en is de school voor moderne dans de enige in haar soort in Nederland. Vele leerlingen – die bij Joan hun eerste danslessen volgden – zijn doorgestroomd naar professionele opleidingen en sommige daarvan keren nu terug als docent of choreograaf.

De activiteiten van Ex Nunc : Ex Nunc waren vooral:

  • verzorgen van lessen, cursussen, workshops;
  • (mede)organiseren van evenementen, festivals, seminars, conferenties;
  • initiëren van samenwerkingsverbanden;
  • maken van producties en het geven van voorstellingen.

 

Een nieuw tijdperk

Het New Dance Center (NDC), centrum voor dans, body & mind biedt plaats aan amateurs, professionals, jong en oud in de leeftijd van 3 – 60+. Dans, beweging, gezondheid, sfeer, ontmoeting en ontwikkeling zijn sleutelbegrippen. Het NDC is een dans & gezondheidscentrum waar iedereen zich kan trainen en vormen in een breed scala aan dans- en bewegingsvormen. Er is nadrukkelijk aandacht voor scholing en ontwikkeling van Jong Talent. Het NDC fungeert tevens als trainingsstudio en als internationaal expertisecentrum voor dansprofessionals en choreografen.

 

Logo-ndc-144x144

Op 2 SEPTEMBER 2013 is het New Dance Center geopend!
15 juli 2013
Aanvang verbouwing Binckhorsthof om de ruimten op de parterre om te toveren tot 3 professionele dansstudio’s waar de 86 dans, body & mind lessen verzorgd zullen worden door 18 docenten, 6 dagen per week!
15/16 juni 2013
Met het wereldwijde dansevent ‘Global Water Dances’ 2e editie presenteert het New Dance Center zich voor het eerst op de nieuwe locatie in de Binckhorsthof.
PartjeBarel_1924HR


 Proefles_g

Start PR-campagne “DANSJIJNU” bij
Opening Boulevard Scheveningen

6 april 2013
2013
VISIE NEW DANCE CENTER:
Danskunst en creativiteit versterken de ontplooiing en de expressie van de totale mens (Body & Mind als twee-eenheid): een gezonde Body en een sterke Mind als fundament voor een creatieve unieke (dans-)persoonlijkheid .
Plannen in de maak…contacten leggen… dromen concretiseren … Businessplan New Dance Center schrijven …
2012
1995

Oprichting Ex Nunc : Ex Nunc