Geslaagde opening NDC

on 28 oktober, 2013 Actueel with 0 comments

Op vrijdag 25 oktober is het New Dance Center officieel geopend. Een belangrijk moment om samen met genodigden uit binnen- en buitenland, choreografen en leerlingen te vieren. Krachtige intense woorden van Joan waarin zij haar visie en toekomstplannen aan het publiek meegaf.

NDC_opening_20131025

Bijzondere aandacht gaat uit naar de komst van de ambassadeur van Macedonia, de heer Nikola Dimitrov. Hij gaf aan de bijzondere band en samenwerking tussen het NDC en het Skopje Dance Theater sterk te waarderen en benadrukte de wens om deze nog meer vorm en inhoud voor de toekomst te geven. Middels een videoboodschap onderstreepte de directeur van het Skopje Dance Theater, mevrouw Risima Risimski de samenwerking waar kennis en ervaring op enthousiaste wijze wordt uitgewisseld.

Paul Delbeek, Hoofd Verkoop RVOB

Natuurlijk was ook de opdrachtgever aanwezig de heer Paul Delbeek, Hoofd Verkoop RVOB West. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. In zijn toespraak sprak hij lovende woorden voor de inzet en enthousiasme die Joan en het NDC in het bijzonder en in het algemeen alle ondernemers tonen en uitstralen. Het initiatief voor de herontwikkeling en nieuwe bestemming van het gebouw Binckhorsthof werd door Sjaak Stolker van Motus Beheer nader toegelicht want het New Dance Center is een van de grote huurders binnen het totaalconcept waar dans, muziek, sport & beweging centraal staan.

Samenwerking met New Dance Studios Amsterdam

Het New Dance Center werkt graag samen met andere studios zowel nationaal en internationaal. Een bijzondere samenwerking werd benadrukt in de toespraak van Glenn Westphal, goede vriend van Joan en directeur New Dance Studios Amsterdam.

Artistiek leider en ondernemer Joan van der Mast. Foto: Ray Hartman

Deze vrijdag was tevens de afsluiting van de Masterworkshop voor docenten en choreografen en het startsein voor de miniconferentie Laban Platform. Het New Dance Center staat aan het begin van veel nieuwe initiatieven, samenwerkingen en projecten. Waar het plezier en de ontwikkeling van jong en oud, amateur of professional voorop staat!

+++

Programma Performance “The Opening”
Naast alle mooie woorden en wensen was er deze avond veel ruimte voor dans!In een programma van solo’s, duetten en livemuziek door pianist Erwin Weerstra heeft het publiek kunnen genieten van wat het NDC te bieden heeft!

1. Ready Set Go / Klaar voor de Start
Choreography: Ellis Dobber
Music: Jazzanova
Dance: Brigitte, Agnes, Janine, Yolanda, Ellis

2. Where is “there”?
Dance & choreography: Elena Muzeeva
Music: Amon Tobin

3. I’m Nobody
Choreography: Pallas van der Kroft-Sluyter
Dancers: Florence and Jelle
Music: Ludwig von Beethoven /pianist Erwin Weerstra

4. End of Comfort Zone
Dance and choreography: Natalia Podkovyrova
Music: Spleen

5. Soul-O:tGl…
Choreography: Pallas van der Kroft-Sluyter
Music: Bob Marley, Dawn Penn, Nine Inch Nails
Dance: Astrid and Thami
Music mix: Tristan / DJ Droots

6. Resistance
Dance and choreography: Matea Kiselichka
Music: Tesseract

7. In Plaster
Dance & Choreography: Jagoda Bobrowska and Elena Sgarbi
Music: Pan Sonic