Anouk Sergo

on 9 augustus, 2013 with 0 comments

Anouk (Chicago, 1970) studeerde af aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem, afdeling dans in 1991 met specialisatie, klassiek, Jazz en modern.

Zij vervolgde haar studie in New York bij het Alvin Ailey American Dance center en danste de daarop volgende jaren in verschillende dansproducties in Nederland en New York. Naast het lesgeven op verschillende balletscholen geeft zij les aan professionals bij dansateliers, voormalige Haagse Dansetage en dansgezelschap De Stilte, en werkte in verschillende producties (o.a. Korzo producties voor choreograaf Neel Verdoorn) als repetitor.

Sinds vier jaar is zij ook verbonden als docent klassiek bij het DansPlan van het Segbroek College.

Anouk’s klassieke les heeft als basis een goede techniek, uitgaand ieders individuele mogelijkheden. De les is helder en dansant. Door vloeiende overgangen en het ritmisch aspect van de les te benadrukken wordt het ruimtegebruik dynamisch en energiek.

Anouk’s Jazzles is een mix van stijlen, traditionele jazztechniek, lyrical jazz en contemporary. Door deze mix komen verschillende aspecten van jazzdans aan bod, en zorgt de combinatie van dynamiek, flow, ritme en vloerwerk voor energiek en dansant ruimtegebruik.

“In mijn lessen is het innerlijk beleven van beweging, ruimte en muziek een doelstelling. Ik streef erna, een sfeer te creëren waarin iedereen zich prettig voelt en vertrouwen heeft in zichzelf. Daardoor kan het beste uit een leerling naar voren komen, zodat met plezier samen gedanst wordt in een les.”