Agnes Philipsen

on 9 augustus, 2013 with 0 comments

Agnes is in 2014 afgestudeerd aan de HBO-opleiding Bachelor Dance in Education te Codarts in Rotterdam en heeft hiermee haar eerstegraads dans docent bevoegdheid behaald.

Tijdens haar studie is ze in diverse dansstijlen en technieken getraind en geschoold om hierin te doceren.
Gedurende haar studie heeft ze diverse choreografieën uitgevoerd van o.a. Vraja Sundari Keilman, Janusz Skubaczkowski, Neel Verdoorn en Filip van Huffel. Na haar studie heeft ze deelgenomen aan het evenement Open Stage waar ze in het stuk van Maciej Piotr Beczek heeft gedanst.

Agnes heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in de floorworktechniek. Ze heeft intensief workshops gevolgd van o.a. David Zambrano, Cristina Planas Leitão, German Jauregui, Maria Ruiz Quintero, Chris de Feyter, Tony Vezich. En lessen gevolgd van Hilde Elbers.

Inmiddels geeft Agnes op meerder plaatsen workshops en lessen in floorwork, o.a. Codarts, Koninklijk Conservatorium, Fontys en Hofplein.

In de periode van mei 2015 tot en met december 2016 heeft Agnes gedanst in de voorstelling SMART van Danstheater AYA, een choreografie gemaakt door Wies Bloemen en Jaakko Toivonen. Voor de organisatie TEDxRotterdam heeft Agnes een choreografie gemaakt voor het evenement Aspire to Inspire waarbij projectie en dans samenkomen.