Global Water Dances 2011

Global Water Dances

Dit is een wereldwijd dance-event dat voor de 2e keer zal plaatsvinden op 15 en 16 juni 2013. 
Dansers over de hele wereld vragen op een bijzondere wijze aandacht voor het belang van schoon (drink-)water. Via de verschillende tijdzones gaan dansvoorstellingen als een estafette in 24 uur 
tijd de hele aardbol over.
Prachtig licht bij Global Water Dances 15 juni 2013. Foto: Ray Hartman

Dansen op de golven voor goed doel, Global Water Dances 2013. Foto: Ray Hartman

Project omschrijving

GLOBAL WATER DANCES
Dit is een wereldwijd dance-event dat voor de 2e keer zal plaatsvinden op 15 en 16 juni 2013. 
Dansers over de hele wereld vragen op een bijzondere wijze aandacht voor het belang van schoon (drink-)water. Via de verschillende tijdzones gaan dansvoorstellingen als een estafette in 24 uur 
tijd de hele aardbol over.

Live muziek bij Global Water Dances
Drummer/percussionist Ignas te Wiel geeft ritme aan tijdens dance-event 15/16 juni 2013

 

Achtergrondinformatie Global Water Dances

De organisatie wil met dit event een voorbeeldfunctie zijn voor hoe je kunstparticipatie kunt inzetten om aandacht te vragen voor omgevingsproblemen en hoe je mensen samen kan laten werken in het vinden van oplossingen van deze problemen. Zowel de deelnemers als het publiek van Global Water Dances zullen in aanraking worden gebracht met de visie dat elke bijdrage telt en dat iedereen een belangrijke rol speelt in de bescherming van gezond water.

Wat er in Global Water Dances gebeurt is eigenlijk heel simpel: tijd, ruimte en ritme worden met elkaar in verband gebracht. De dansen worden gechoreografeerd door professionals zo dat dansers van alle leeftijd en niveau kunnen deelnemen. Elk dans evenement reflecteert het belang van water door de ogen van de locale community en dat we participeren we in een wereldwijd ecosysteem. Door verantwoordelijkheid te nemen voor het waarderen en beschermen van water dragen we dus ook zorg voor onze planeet.

Flow is de belangrijkste eigenschap van water, maar ook het basiselement van beweging. Ook staat Flow voor vloeibaarheid, onderlinge verbinding en open communicatie.
Dans kan mensen verbinden, net zoals water mensen verbindt.

Voor meer informatie vanuit de internationale organisatie: www.globalwaterdances.org

Den Haag, Trekvliet
Water heeft de Haagse gemeenschap al eeuwenlang verbonden zowel op economisch, cultureel als op sociaal gebied maar het kan mensen ook verbinden om nieuwe manieren van bewustwording en gedrag te genereren. Uiteindelijk gaat het om ieders gezondheid, want de mens bestaat immers zelf voor het grootste deel uit water. Door te zorgen voor onze planeet zorgen we dus ook voor onszelf en onze directe omgeving.

Project details

Artistiek leider: Joan van der Mast van Ex Nunc:Ex nunc heeft een choreografie gemaakt voor 
ruim veertig dansers.

Datum: zaterdag 15 juni om 15:00 uur start de dans in Nederland op het achterterrein van de Binkhorsthof aan de Haagse Trekvliet.

Herhaling: 16 juni om 16:00 uur in een verkorte versie herhaald.

De voorstellingen eindigen met een slotdans waarbij het publiek kan en mag participeren!

Locatie: Binckhorstlaan 135, achterterrein Trekvliet,

2516 BA Den Haag

Entree: euro 2,50 / workshops gratis

Dansjijnumee_GWD

 

Om dit event heen heeft PARTJE BAREL een festival gebouwd met een aantrekkelijk programma boordevol kunst, live muziek, workshops en acts. Voor jong en oud is er van alles te zien, te doen 
en te beleven! Kijk op www.partjebarel.nl voor het complete programma en de route.