Modern

Korte omschrijving

Aanvullende informatie over de les volgt

Aanmelden

Maandag

 • Modern Advanced
  19:00-20:30 Joan van der Mast
  2016NDC5juni_0426

  Modern Advanced, Maandag 19:00 – 20:30

  405,00 (of 45,00 per maand)

  Wissen

  Naam leerling *

  Naam van de leerling die deze les gaat volgen.

  Geboortedatum *

  Dag

  Maand

  Maand

  Jaar *

  Jaar

 • Modern Basic
  20:30-22:00 Joan van der Mast
  2016NDC5juni_0614

  Modern Basic, Maandag 20:30-22:00

  405,00 (of 45,00 per maand)

  Een goede dans techniek is de basis voor iedere danser(es). Tijdens de warming up en het eerste deel worden er oefeningen gegeven om je techniek te versterken. Daarnaast is het heel belangrijk om te leren luisteren naar de muziek en leer je niet alleen de danspassen en de coordinaties onder te knie te krijgen maar vooral een verhaal vertellen met het dansen. In de combinatie word je uitgedaagd om op een andere manier te luisteren naar muziek en harde en zachte bewegingen te onderscheiden van elkaar.

  De docent is Ellis Dobber

  Wissen

  Naam leerling *

  Naam van de leerling die deze les gaat volgen.

  Geboortedatum *

  Dag

  Maand

  Maand

  Jaar *

  Jaar

Dinsdag

 • Young Talent Groep 2 Modern jeugd 11-15 jaar
  18:45-20:00 Joan van der Mast
  2016NDC5juni_0875

  Young Talent Groep 2 Modern jeugd 11-15 jaar, Dinsdag 18:45 – 20:00

  Het New Dance Young Talent programma is een uniek trainings- en ontwikkelingsprogramma voor kinderen tussen 8-14 jaar. Aan dit programma kan alleen worden deelgenomen na toelating via een auditie. In dit programma worden er tot de kerst 4 lessen in de week aangeboden in de dansvormen klassiek ballet, moderne dans, improvisatie en hiphop. Vanaf januari 2019 breidt het programma zich geleidelijk uit en zal er aan een productie gewerkt gaan worden.

  Binnen de moderne danstechniek lessen wordt er vooral gewerkt aan het bewegen vanuit adem, gewicht en Free Flow. In de techniek wordt grote aandacht besteed aan de articulatie van de romp, het versterken van de core en de Total Body Connectivities, het zuiver leren werken met aanzet en bewegingsverloop en de acties zwaaien, bouncen, vallen, shiften, gaan, draaien, en springen. Dynamische kwaliteiten, ruimtelijk bewustzijn en muzikaliteit lopen als een rode draad door elke les.

 • Modern Basic Jongeren 15-20 jaar
  19:15-20:30 Joan van der Mast
  2016NDC5juni_0369

  Modern Basic Jongeren 15-20 jaar, Dinsdag 19:15-20:30

  315,00 (of 35,00 per maand)

  In deze les worden de basics van moderne dans ( adem, gewicht, flow, fall-recover, contraction-release) op een uitdagende manier aangeboden. De muziek die in de les wordt gebruikt is zeer gevarieerd van hip tot werelds tot klassiek, zodat er een rijk en afwisselend aanbod wordt gegarandeerd. Het Ritme, tempo en Flow van de les zijn uitdagend en je zult je geen moment vervelen.
  Coordinatie, kracht, souplesse en uithoudingsvermogen komen volop aan bod in deze les, maar ook dansbeleving, creativiteit en samenwerking zijn belangrijke elementen. Aan het einde van de les wordt er altijd aan een choreografie gewerkt.
  De docent is Joan van der Mast herself. Onder haar deskundige leiding zul je in korte tijd veel leren.

  Wissen

  Naam leerling *

  Naam van de leerling die deze les gaat volgen.

  Geboortedatum *

  Dag

  Maand

  Maand

  Jaar *

  Jaar

 • Modern Intermediate
  20:00-21:30 Joan van der Mast
  2016NDC5juni_0513

  Modern Intermediate, Dinsdag 20:00-21:30

  405,00 (of 45,00 per maand)

  In deze moderne les voor leerlingen met minstens 2 jaar ervaring wordt er gewerkt vanuit de basisprincipes van de Laban techniek & de Limon techniek (Adem, Gewicht, Flow, Fall & Recovery, Dynamische kwaliteiten en Space Harmony) en Bartenieff Fundamentals (Aanzet en bewegingsverloop, Total Body Connectivities, Floorwork). Het is een uitdagende en dynamische les waarbij er na de Warming- Up eerst op de vloer wordt gewerkt aan het gebruik van Adem, versterken van de Core & Total Body Connectivity. Daarna wordt er staand gewerkt aan de algehele coordinatie, de beentechniek en het bewegen door de ruimte. Dynamiek, Muzikaliteit en Ruimtegebruik komen in alle lesonderdelen aan de orde. Aan het einde van de les wordt er gewerkt aan een danscombinatie/choreografie en de les wordt afgesloten met een Cooling Down in de vorm van een Stretching.
  Het is een veelzijdige en dynamische les waarbij de bijzondere muziek je elke keer weer zal verrassen.

  De docent is Joan van der Mast. Zij is een internationaal topdocent en artistic director van New Dance Center

  Wissen

  Naam leerling *

  Naam van de leerling die deze les gaat volgen.

  Geboortedatum *

  Dag

  Maand

  Maand

  Jaar *

  Jaar

Woensdag

 • Modern Intermediate
  19:00-20:30 Joan van der Mast
  2016NDC5juni_0516

  Modern Intermediate, Woensdag 19:00-20:30

  405,00 (of 45,00 per maand)

  In deze moderne les voor leerlingen met minstens 2 jaar ervaring wordt er gewerkt vanuit de basisprincipes van de Laban techniek & de Limon techniek ( Adem, Gewicht, Flow, Fall & Recover, Dynamische kwaliteiten en Space Harmony) en Bartenieff Fundamentals ( Total Body Connectivities, Floorwork). Het is een uitdagende en dynamische les waarbij er na de Warming- Up eerst op de vloer wordt gewerkt aan het gebruik van adem, core and Total Body Connectivity. Daarna wordt er staand gewerkt aan de beentechniek en het bewegen door de ruimte. Dynamiek, Muzikaliteit en Ruimtegebruik komen in alle lesonderdelen aan de orde. Aan het einde van de les wordt er gewerkt aan een danscombinatie/choreografie en de les wordt afgesloten met een Cooling Down in de vorm van een Stretching. Het is een veelzijdige en dynamische les.

  De docent is Joan van der Mast.

  Wissen

  Naam leerling *

  Naam van de leerling die deze les gaat volgen.

  Geboortedatum *

  Dag

  Maand

  Maand

  Jaar *

  Jaar

Donderdag

 • Modern Fast Beginners
  19:00-20:30 Agnes Philipsen
  Modern Jazz

  Modern Fast Beginners, Donderdag 19:00-20:30

  405,00 (of 45,00 per maand)

  In deze moderne dansles gaan we uit van de schoonheid van alledaagse natuurlijke bewegingen als lopen, draaien, zwaaien, vallen, rollen en springen. Het gebruik van de grond is een belangrijk onderdeel van de les en mede daardoor is moderne dans aardser dan klassieke dans.

  Er is veel aandacht voor de zeggingskracht van de dans en ontwikkel je o.a. lichaamsbewustzijn, coördinatie en dansgevoel. In deze les wordt je uitgedaagd in danstechniek, improvisatieopdrachten, danscombinaties en presentatie.

  Docent: Agnes Philipsen

  In Agnes haar lessen vindt ze het belangrijk dat haar leerlingen uitgedaagd worden. Dit door intensieve oefeningen en combinaties uit te voeren maar ook door de mogelijkheden van het lijf te onderzoeken waarbij lichaamsbewustzijn wordt getraind.

   

  Wissen

  Naam leerling *

  Naam van de leerling die deze les gaat volgen.

  Geboortedatum *

  Dag

  Maand

  Maand

  Jaar *

  Jaar

Zaterdag

 • Young Talent 2 Impro/Compo 12-15 jaar
  13:45-14:45 Joan van der Mast
  Placeholder

  Young Talent 2 Impro/Compo 12-15 jaar, Zaterdag 13:45 – 14:45 uur

 • Young Talent 1 Impro/Compo 8-11 jaar
  15:00-16:00 Joan van der Mast
  Jong Talent

  Young Talent 1 Impro/Compo 8-11 jaar, Zaterdag 15:00 – 16:00 uur

  Het New Dance Young Talent programma is een uniek trainings- en ontwikkelingsprogramma voor kinderen tussen 8-11 jaar. Aan dit programma kan alleen worden deelgenomen na toelating via een auditie. In dit programma worden er tot de kerst 4 lessen in de week aangeboden in de dansvormen klassiek ballet, moderne dans, improvisatie en hiphop. Vanaf januari 2017 breidt het programma zich geleidelijk uit en zal er aan een productie gewerkt gaan worden.

  De improvisatieles heeft als doel de fantasie, de inventiviteit, de creativiteit en de eigenheid van het jonge kind te ontwikkelen. In deze les leren de kinderen eigen bewegingsvariaties te maken, ideeen om te zetten in beweging en mee te denken en te participeren in het artistieke proces van het maken van een choreografie en daarbijbehorende elementen als kleding, attributen en muziek. Verder leren ze naar elkaar te kijken en ook om samen te werken.
  Deze lessen staan onder de deskundige leiding van Joan van der Mast